09.07.2022

Fem saker att tänka på när du lämnar in en offertförfrågan för en charterbuss

5 saker att tänka på

Att skicka in en offertförfrågan för att hyra en buss eller minibuss är enkelt och vem som helst kan fylla i formuläret för offertförfrågan via startsidan. Med det är bra att ha några saker i åtanke som både förenklar och hjälper dig att ta rätt beslut när du jämför dina erbjudanden och ska välja ut vilken bussoperatör du vill gå vidare med. Vi har sammanställt fem saker att tänka på innan du lämnar in en offertförfrågan för en taxiresa eller bussresa.

1. Skicka in en offertförfrågan i tid

Vid bokning av chartertransport och all beställningstrafik är kanske det allra viktigaste tipset att lämna in offertförfrågan i tid! Ju bättre framförhållning du har när du lämnar in en offertförfrågan, desto fler erbjudanden kommer du att få. Framförallt under våren och julen då det är det väldigt hektiska tider inom buss & taxibranschen.

2. Ange detaljerad körinformation

När du lämnar in en offertförfrågan, försök vara så detaljerad som möjligt och lämna hellre för mycket information än för lite. Tänk också extra på följande: Gäller transporten bara resan dit eller hem? Eller behövs det också transport mellan platser när ni kommit fram till destinationen? Kanske måste bussen plocka upp passagerare utanför sträckan? All information bör inkluderas i din offertförfrågan.

3. Det billigaste är inte alltid det bästa!

När du får dina offerter, se till att kontrollera innehållet i dem också. Fordonens ålder, skick och storlek kan variera mycket från operatör till operatör. Till exempel är det värt att komma ihåg att en minibuss har mycket mindre fot- och förvaringsutrymme än en stor buss, och den har vanligtvis ingen toalett. Dessutom kan operatörer erbjuda sina tjänster genom reservation för mellanförsäljning, vilket innebär att de kan erbjuda sina tjänster till andra samtidigt och den snabbaste bokaren vinner. Kontrollera även erbjudandets giltighetstid. Ansvarig kund kontrollerar även att transportföretaget har uppfyllt sina lagliga skyldigheter. Du kan enkelt kontrollera och begära trafiktillståndet online.

4. Läs andras recensioner

Innan du accepterar ett erbjudande, läs recensioner som andra kunder har lämnat från den aktuella operatören. Du kan se feedback från tidigare kunder från Bokabuss.nu som kommer hjälpa dig fatta ett beslut.

5. Kontrollera att din bokning har bekräftats

När du har accepterat erbjudandet, kontrollera innan du reser att du har fått en bekräftelse på körningen från din operatör. Ofta tillhandahåller operatörer även ett specifikt förarnummer som du använder ifall du har frågor eller funderingar gällande din resa. Du kan också komma överens om andra resedetaljer direkt med operatören. Att ta hänsyn till dessa saker kommer att spara tid och pengar, och du kommer inte att uppleva några otäcka överraskningar. Så när du vet vilkeT behov av transport ni har, och vill ha ett pris, – lämna genast in en offertförfrågan och boka bussen via Bokabuss.nu!

Tillbaka