16.06.2022

När passageraren på charterbussen är ett husdjur

Hund

På Bokabuss.nu tar vi ibland emot offertförfrågningar på bussar och taxibilar med önskemål om att få ta med ett eller flera husdjur i bussen. Mest förekommande är att en passagerare behöver ta med sina hund eller katt, men det kan också vara andra husdjur som efterfrågas. Hur fungerar det i praktiken ifall du har en hund i resesällskapet? Är det möjligt att hitta en bussoperatör via Bokabuss.nu som tillåter det?

När du reser med ett husdjur finns det några saker att tänka på för att göra resan bekväm för alla resenärer. Enligt statistiken är en charterbuss ett säkert sätt att resa på och ifall du har behov att ta med ett husdjur på resan är det bekvämligt att skräddarsy en charterresa med en egen buss eller minibuss. När du skickar in din offertförfrågan via Bokabuss.nu lägger du själv till dina önskemål som utrustning och funktioner i bussen. Exempel på detta kan vara allt ifrån DVD-spelare, skärmar, toaletter, mikrofon, kylskåp till att det ska finnas plats för husdjur.

Men hur reagerar bussoperatör när det kommer in offertförfrågningar som inkluderar en hund i resesällskapet? *. Och finns det några särskilda omnämnanden eller villkor som gäller hos operatörernas när du ska resa med husdjur?

Husdjur i buss och taxi - ta hänsyn till detta!

Att resa med husdjur är enkelt och okomplicerat ifall du har bokat en egen charterbuss eller taxi, med det kan vara bra att tänka på några saker.

 1. Åksjuka
  Djur kan också drabbas av åksjuka. Det kan vara en bra idé att ta reda på om ditt husdjur lider av illamående och eventuellt meddela detta till din transportör i förväg. Vid skador på fordonet tillkommer det som oftast extra kostnader.
 2. Säkerhet
  Det är ägarens ansvar att transportera husdjuret på ett säkert sätt. Det är säkrast att transportera ditt husdjur i en egen transportbur. Husdjuret ska också vara under ägarens kontroll och får inte störa förarens arbete eller andra passagerare.
 3. Förväntan
  Ett trött husdjur är en lugnare passagerare, vi kan rekommendera att ni låter hunden springa en längre löprunda innan resan. Dessutom, när det gäller långa resor, meddela chauffören att ni behöver ta pauser för att låta hunden gå och göra sina behov.
 4. Hundar är ett populärt tillval i i offertförfrågningar på Bokabuss.nu

  Hundratals olika taxi- och busstransporter tar emot förfrågningar med husdjur som tillval i offertförfrågan på Bokabuss.nu. I de allra flesta av dessa förfrågningar är husdjuret en hund eller flera hundar men också ibland en ledarhund.

  Vi har undersökt hur operatörer ställer sig till offertförfrågningar med hundar som passagerare och vi kan vi konstatera att det inte finns några hinder eller speciella förutsättningar för att inkludera ett eller flera husdjur i din bokning. Bokabuss.nu är ett utmärkt sätt att få tag i en prisvärt transport när passageraren också är ett husdjur. Med en enda offertförfrågan når du både buss & taxioperatörer som kommer tävla om din resa för dig och ditt husdjur.

  Har du egen erfarenhet av chartertransport där du har rest med hund eller annat husdjur? Hur var resan? Berätta din historia. Kontakta vår kundtjänst: info@bokabuss.nu

  * Uppgifter hämtades från offertförfrågningar som lämnats via Tilausajot.net och Bokabuss.nu där det stod om ett resande husdjur. Det textmässiga innehållet i anbuden har granskats slumpmässigt.

  Tillbaka