04.07.2022

Långa bussresor under semestern - tips på hur du fördriver tiden

Långa bussresor

Charterresan kan ibland vara flera timmar lång när man reser till olika destinationer under semestern. Oavsett om man ska åka från Stockholm ner till Malmö eller vidare utomlands är det många timmar som ska spenderas i bussen. Det är alltid trevligt att få samtala i lugn och ro och följa upp med vänner man inte träffat på ett tag, eller diskutera de senaste nyheterna som sker i världen just nu. Men efter en stund när man gått igenom alla samtalsämnen kan det vara skönt att ha några tidsfördriv under resan. Därför har vi tagit fram några tips på roliga spel och aktiviteter till sommarens bussresa.

Spel och frågetävling till bussresan

Ett skepp kommer lastat -I spelet väljer man en bokstav, till exempel bokstaven M. Efter det säger den första spelaren "Skeppet lastas med minibuss", varefter nästa person säga ett ord som börjar på M som fartyget är lastat med . Den som misslyckas med att komma på ett ord som börjar på bokstaven M, eller säger ett ord som redan har sagts, förlorar och åker ut ur spelet.

Ordkejdan -Här väljer man först en kategori, till exempel frukt. Den som börjar säger sedan ett ord inom den kategorin, t.ex. citron. Nästa person säger ett ord från samma kategori som börjar på den bokstav föregående ordet slutade på, t.ex. nektarin. Den som inte hittar på ett ord åker ut.

Vem tänker jag på? -En passagerare börjar med att tänka på en känd person som de andra känner till. De andra ska räkna ut vem det är genom att ställa frågor, en i taget, och den som har valt ut en person får endast svara ja eller nej. Frågorna ställs i turordning och den som först kommer på vilken kändis personen tänker på vinner och får välja en person att tänka på nästa omgång.

Hitta längs vägen? -En person i bussen startar genom att säga något som de andra ska lyckas hitta längs vägen. Exempelvis ”BUSSKUR”. Den första som ser detta säger till och står näst i tur att bestämma vad de andra ska hitta längs vägen nästa omgång.

Andra saker att göra på bussen

I bussen har du ett perfekt tillfälle att fördjupa dig i till exempel en bok eller tidning. Om det inte går att läsa, exempelvis om du har lätt att drabbas av åksjuka, kanske du vill ladda ner en ljudbokapplikation eller lyssna på poddar istället. Du kan även bekvämt se TV-serier och filmer från telefonen, tips är att ladda ner dessa i ett offline läge innan resan.

Ett annat bra tips kan vara att ta med ett ofärdigt hantverk till bussen eller starta upp ett helt nytt. Rutnät och sudoku-pussel är också ett roligt tidsfördriv. Om det finns ett bord i bussen är det alltid trevligt att spela ett kort eller Uno. Om gruppen är musikintresserade eller tävlingsinriktade kan det också vara kul att anordna ett musikquiz där alla försöker gissa vem som sjunger och namnet på låten. Dessutom är en vanlig frågesport en klassiker under resan och har du tur finns det en mikrofon i bussen! (Tips! Se till att kryssa för mikrofonen som ett krav när du skickar in din offertförfrågan via Bokabuss.nu.)

Konkurrenskraftig busstransport - hitta det bästa priset

Att hitta en passande buss under semesterresan går snabbt och enkelt via vår onlinetjänst Bokabuss.nu. Här fyller du enkelt i en offertförfrågan från startsidan, helt kostnadsfritt och utan krav på beställning. Skriv in resedetaljer, vilken typ av buss och hur många ni är som ska åka. Lägg också till vilka tillval och funktioner ni vill ska finnas på bussen. Bokabuss.nu har ett nätverk med bussoperatörer över hela Sverige som svara på alla offertförfrågningar inom den tidsgräns du har valt. Alla trafikoperatörer inom Rideer Nordic gruppen hanterar all beställningstrafik på ett tillförlitligt sätt både i Sverige och Finland.

Tillbaka