12.04.2023

Högsäsongen närmar sig, hyr en buss i god tid!

transfer bild

Sommar och semester eller lite längre ledighet för en skidresa är det många av oss ser fram emot. Vi vill njuta av skidbackar, solen, havet, naturen och olika upplevelser med våra nära och kära. Det innebär också att högsäsongen för bussbolagen närmar sig och efterfrågan på att hyra buss ökar. Därför är det viktigt att planera och boka buss i god tid för att säkra din plats.

Högsäsong för bokning av bussar - april till maj

Högsäsongen för bussresor infaller vanligtvis under april till maj, när våren börjar göra sig påmind och många resenärer är sugna på att utforska nya platser. Det är en tid med mycket ledigheter för många tack vare påsklov för barn samt att det är flera röda dagar under påsken men också Valborgsmässoafton och Kristi himmelsfärdsdag. Privatpersoner passar då på att boka buss för utflykter och bokar även resor till fjällen och olika skidorter.

Maj månad är det mycket skolklasser som bokar vårutflykter och klassresor och många företag har HR-events och personalmöten. Inför sommaren bokar även privatpersoner transport till bröllop, möhippa och svensexor och det är också en tid då idrottslag har börjat med sina turneringar.

Under högsäsongen och framför allt i maj är efterfrågan på bussar ofta större än utbudet. Vi rekommenderar därför att hyra buss från Stockholm och andra orter i god tid.

Skicka enkelt in en offertförfrågan till bussbolag

Med vår tjänst BokaBuss.nu är det riktigt enkelt att skicka iväg en offertförfrågan till flera bussbolag samtidigt. Bra att tänka på inför din offertförfrågan:

  • Fyll i dina resedetaljer noga med detaljerad körinformation och ange hellre för mycket än för lite information.
  • Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa så jämför vad det är du får från de olika bussbolagen.
  • Läs omdömen och recensioner om bussbolagen på vår hemsida.
  • Välj en lite längre tidsfrist för din offert till bussbolagen för att kunna få fler offerter. Minst 48h rekommenderas.
  • Kontrollera att din bokning har bekräftats.

Läs mer om tips inför din förfrågan här - 5 saker att tänka på vid offertförfrågan för en charterbuss.

Tillbaka